Ajuns la cea de-a doua ediție, CLUJ PRIDE este primul eveniment de acest tip desfășurat în Transilvania și își dorește să ofere vizibilitate comunității LGBTQ clujene, să încurajeze participarea persoanelor LGBTQ în cadrul activităților din comunitate și să contribuie la dialogul național pe teme ce ne ating pe noi și familiile noastre. Aducem culoare locală, o atitudine senină și optimistă printr-o serie de activități care să acopere o plajă cât mai largă de nevoi – de la prezentări pe teme LGBTQ și vizionări de filme, la expoziții interactive și picnic comunitar.

Întreg programul CLUJ PRIDE 2018 îl găsiți  AICI.

Activitățile din festival se vor derula în perioada 20 – 24 iunie 2018

🏳️‍🌈 Marșul Cluj Pride 2018 va avea loc sâmbătă 23 iunie, ora 17.00 – pornim în marș de pe platoul Sălii Sporturilor “Horia Demian”, împreună pentru drepturi egale, respect și siguranță; solidari unii cu ceilați; încrezători, puternici, vizibili. Suntem aici. Facebook event AICI

#suntemaici #clujpride2018

🏳️‍🌈 “Suntem aici” ar putea fi foarte bine numele campaniei de vizibilitate a Festivalului Cluj Pride 2018, însă, “suntem aici” este în primul rând o realitate. Una pe care o trăim împreună, zi de zi, chiar dacă printre cei care ne privesc acum sunt mulți care încă n-o acceptă.

🏳️‍🌈 Suntem aici să revendicăm drepturile comunității LGBT din România. Oameni care nu ne cunosc ne întrebă de ce ieșim în stradă la Cluj. Ca orice clujean, avem și noi dreptul la întrunire publică. Spre deosebire însă de alți clujeni, noi nu suntem în siguranță în spațiul public. Azi suntem aici pentru că hărțuirea persoanelor gay trebuie să înceteze!

🏳️‍🌈 Suntem aici să le spunem celor care vor să asculte că România este locul în care trăiesc și familiile noastre, și prietenii noștri. Când oamenii ne spun să plecăm din țară, ne întrebăm: Tu ți-ai dori să pleci de lângă persoanele dragi? Eu îmi doresc să rămân lângă ei.

🏳️‍🌈 Suntem medici, profesori, avocati, casieri la supermarket, voluntari, electricieni, sportivi, actori sau ingineri, studenți ori elevi. Suntem aici.

🏳️‍🌈 Suntem aici pentru că ne dorim să ne cunoașteți pe noi așa cum suntem, și nu cum ne prezintă alții. Pentru că oricât de multă ură va fi îndreptată către comunitatea LGBT din România, știm că românii se vor sătura de știrile false și de instigările împotriva tuturor celor care sunt diferiți. Și toate acestea în numele unei religii care de fapt te îndeamnă la respect, nu la excluziune. Atunci când iubești, nu poți să greșești.

🏳️‍🌈 Suntem aici pentru că nu vrem ca alții să mai decidă modul în care persoanele LGBT trebuie să își trăiască viața de familie.

🏳️‍🌈 Suntem aici pentru a da vizibilitate comunității LGBT din România; Fără stereotipuri și fără ură. Suntem aici pentru voi.

CLUJ PRIDE este un eveniment organizat de asociația LGBTQ clujeană PRIDE România în parteneriat cu Asociația GO FREE și ACTEDO – Centrul de Acţiune pentru Egalitate și Drepturile Omului

Parteneri: Asociația MozaiQ LGBT, Les Sisterhood Cluj, Casa Tranzit, Asociația ACCEPT, Programul “Eu sunt! Tu?”, COMMA Cluj, PATRIR, LMBTQ Erdélyben, QICS – Queer International Cluj Students,  ARDOR Transilvania, CSD – Centrul Pentru Studiul Democrației

Finanțatori: ILGA Europe, Het X-Y Actiefonds, Cluburile Delirio