Kezdőlap | Mi a CLUJ PRIDE? | #monddmegőszintén | Program | Köszönet | Videó | Kapcsolat  |  Angol  | Román 

CLUJ PRIDE 2017

Június 28 – július 1

Június 28, szerda

15-18: Queer Lounge

17-19, Club Delirio: #monddmegőszintén póló- és bannerkészítő műhely

19-20, Tranzit ház: a GENDER REVOLUTION: A Journey with Katie Couric (A NEM FORRADALMA, utazás Katie Courickel) National Geographic Channel rendezte 2017-es dokumentumfilm vetítése. A filmvetítés után beszélgetés: „Hogyan közelíthető meg a nemi identitás a 2017 Romániájában?” Az eseményt a National Geographic Channel, a National Geographic Magazine, az ACCEPT Egyesület és a Tranzit Alapítvány támogatja.

20-22, Club Delirio: QUEER Trivia – queer kultúraismereti verseny Trivia by Julesszel

21-22, Tranzit ház: Coming out stories/ Queer á la Cluj. A Les Sisterhood szervezte alkalom, az LMBTQ történetek megosztására; kerekasztal-beszélgetés élettapasztalatokról. Eljöhetsz, hogy megoszd a történeted, vagy hogy meghallgass másokat. Informális este, szervező Ruth Borgfjord. Az esemény a Tranzit Alapítvány és a Les Sisterhood Cluj támogatásával és közreműködésével jött létre.

 

Június 29, csütörtök

15-18: Queer Lounge

15-17, Insomnia Café: „Tackling Homophobic Extremism: Developing Effective and Targeted Counter-Narratives.” Angol nyelvű műhely, nem csak aktivistáknak. A PATRIR és az Insomnia Café támogatásával szervezett esemény.

17-19, Club Delirio: #monddmegőszintén póló- és bannerkészítő műhely

19-21, Tranzit ház: Az azonos nemű párok védelme – az LMBTQ+ személyek jogairól a jelenkori Romániában, és az élettársi kapcsolatról – beszélgetés Diana Sabău és Vlad Popa aktivistákkal. Az esemény a Tranzit Alapítvány támogatásával és közreműködésével jött létre.

21-22, Tranzit ház: „We Stand Together Romania” – a We Stand Together Romania projekt bemutatása, az azonos című rövidfilm levetítése, beszélgetés. Eszmecsere, networking, és az LMBTQ közösség támogatásának új módjainak keresése a projekt kezdeményezőjével, Iulia Mercával. Az esemény a Tranzit Alapítvány támogatásával és szervezésével jött létre.

22-05, Club Delirio: LADIES FIRST buli

 

Péntek, június 30

15-18, Spațiul A-casă: Bográcsozás

19-21, Tranzit ház: LMBTQ+ jogok és gyűlöletdiskurzus a román köztérben – műhely Andra Camelia Cordoșsal (Go Free aktivista és a No Hate Speech Romania Kampány Nemzeti Koordonálóbizottság tagja) és Ioana Tranăvel (ügyvéd). Az esemény a Tranzit Alapítvány és a Go Free – Polgári Társadalmat Támogató Egyesület támogatásával és közreműködésével jött létre.

21-22, Tranzit ház: román LMBTQ+ rövidfilm-est. Az esemény a Tranzit Alapítvány és a MozaiQ LMBT Egyesület szervezésében és támogatásával jött létre.

23-05, Club Delirio: OUT AND PROUD: Wear your rainbow – LMBTQ+ buli

 

Július 1, szombat

10-12, Garibaldi híd: #monddmegőszintén felvonulás – békésen, csendben tiltakozunk a romániai LMBTQ+ közöség jogainak elismeréséért és a közterek igénylés/visszaszerzés, mindezt párbeszéd útján és szolidárisan, fehér, #monddmegőszintén feliratú pólókkal és szövegbuborék alakú plakátokkal.

12-18, Club Delirio: elnyújtott aktivista-brunch. A kávét a ház állja!

23-05, Club Delirio: CHIC HAPPENS – A CLUJ PRIDE 2017 közösségi fesztivál hivatalos záróbulija

 

Július 2, vasárnap

14-18, Pride a parkban! Vasárnap pihenünk a parkban, piknikkel és sporttevékenységekkel. Találkozunk a Q Sports România-beli kollégákkal egy baráti kosármeccsre. Mi hozzuk a kosárlabdákat, te hozz jókedvet!

 

Június 28 – július 2, Insomnia Café: We Stand Together Romania – fényképkiállítás, a világ minden tájáról küldött , az LMBTQ+ közösséggel szolidáris üzenetekkel. Iulia Merca szervezésében.

 

Helyszínek:

Tranzit ház: G. Baritiu (Malom) utca 16. (bejárat a Névtelen utca felől)

Spațiul A-casă: Somesului utca 45.

Club Delirio: 1989 December 21 sugárút (Magyar utca), 8.

Insomnia Café: Universitatii (Egyetem) utca 2.