Ajuns la cea de-a treia ediție, CLUJ PRIDE este primul eveniment de acest tip desfășurat în Transilvania și își dorește să ofere vizibilitate comunității LGBTQ clujene, să încurajeze participarea persoanelor LGBTQ în cadrul activităților din comunitate și să contribuie la dialogul național pe teme ce ne ating pe noi și familiile noastre. Aducem culoare locală, o atitudine senină și optimistă printr-o serie de activități care să acopere o plajă cât mai largă de nevoi – de la prezentări pe teme LGBTQ și vizionări de filme, la expoziții interactive și picnic comunitar.

Întreg programul CLUJ PRIDE 2019 îl găsiți AICI.

Activitățile din festival se vor derula în perioada 10 – 16 Iunie 2019

🏳️‍🌈 Marșul CLUJ PRIDE 2019 pleacă din Piața Unirii!

După doi ani de plimbare pro-activă pe malul Someșului, comunitatea LGBTQ locală își câștigă dreptul de a fi “oficial” vizibilă și în centrul orașului, acolo unde, între noi fie vorba, suntem prezenți zi de zi, de teamă, în invizibilitate.

Sâmbătă 15 iunie, ne dăm întâlnire la ora 17.00 în Piața Unirii din Cluj-Napoca, de unde vom pleca pe traseul Piața Unirii – Bulevardul Eroilor – Calea Dorobanților – Bulevardul 21 Decembrie 1989, urmând să ne întoarcem și să sărbătorim în Piața Unirii, în inima orașului.

🏳️‍🌈 Este nevoie și vom spune răspicat “Suntem aici” până când nu vom mai fi temă de campanie electorală și țapi ispășitori, până când cu toții ne vom bucura de drepturi egale și respect, până când orientarea sau identitatea noastră nu vor mai fi motiv de discriminare și vom fi judecați ca oameni, până când societatea nu se va mai bucura când unul dintre noi moare și până când hărțuirea de orice fel a persoanelor LGBTQ va înceta.

🏳️‍🌈 Suntem aici să revendicăm drepturile comunității LGBT din România. Oameni care nu ne cunosc ne întrebă de ce ieșim în stradă la Cluj. Pentru că avem dreptul! Ca orice clujean, avem și noi dreptul la întruniri publice.

🏳️‍🌈 Suntem aici să le spunem celor care vor să asculte că România este locul în care trăiesc și familiile noastre, și prietenii noștri. Când oamenii ne spun să plecăm din țară, ne întrebăm: tu ți-ai dori să pleci de lângă persoanele dragi? Eu îmi doresc să rămân lângă ei.

🏳️‍🌈 Suntem medici, profesori, avocați, casieri la supermarket, voluntari, electricieni, sportivi, actori sau ingineri, studenți ori elevi. Suntem aici.

🏳️‍🌈 Suntem aici pentru că ne dorim să ne cunoașteți pe noi așa cum suntem, și nu cum ne prezintă alții. Pentru că oricât de multă ură va fi îndreptată către comunitatea LGBT din România, știm că românii se vor sătura de știrile false și de instigările împotriva tuturor celor care sunt diferiți. Și toate acestea în numele unei religii care de fapt te îndeamnă la respect, nu la excluziune. Atunci când iubești, nu poți să greșești.

🏳️‍🌈 Suntem aici pentru că nu vrem ca alții să mai decidă modul în care persoanele LGBT trebuie să își trăiască viața de familie.

🏳️‍🌈 Suntem aici pentru a da vizibilitate comunității LGBT din România. Fără stereotipuri și fără ură. Suntem aici pentru voi.

Marșul CLUJ PRIDE face parte din festivalul CLUJ PRIDE 2019, eveniment ce își dorește să pună umărul la transformarea Clujului într-un oraș cu adevărat multicultural, tolerant și respectuos cu toți rezidenții săi, indiferent de diferențele dintre noi. Festivalul, inițiat și organizat de asociația LGBTQ clujeană PRIDE ROMÂNIA, va avea loc la Cluj-Napoca între 10 și 16 iunie.