Kezdőlap | Mi a CLUJ PRIDE? | Program | Kapcsolat  |  Angol  | Román

Elérkeztünk a KOLOZSVÁR PRIDE második kiadásához. A fesztivál első kiadására tavaly került sor. Az eseménysorozat fő célja, hogy láthatóvá tegye a kolozsvári, erdélyi LMBTQ-közösséget, hogy ösztönözze az LMBTQ-személyek közösségi részvételét, és hogy elősegítse a párbeszédet minden olyan témában, amely az érintettek életét, családját befolyásolja.

A Pride-dal színt viszünk a közösség életébe, a sokféle igényt kielégítő programunkkal igyekszünk barátságos légkört teremteni a támogatók számára egyaránt. Éppen ezért a rendezvénysorozat keretében lesznek LMBTQ-tematikájú előadások, kiállítások, filmvetítések és közösségi piknik is.

A KOLOZSVÁR PRIDE 2019 teljes programja ITT böngészhető.

A fesztiválra 2019. június 10-16. között kerül sor.

🏳️‍🌈 A felvonulás szombaton, 2019. június 15-án, 17 órától a Piața Unirii. Egyenlő jogokért, a tiszteletért, a biztonságért, a szolidaritásért vonulunk. Magabiztosak, erősek, láthatóak vagyunk. Itt vagyunk!

🏳️‍🌈 Az Itt vagyunk! nem csupán az idei KOLOZSVÁR PRIDE láthatósági kampányának szlogenje, hanem elsősorban azt a valóságot mutatja, amelyet nap mint nap megélünk, amelyet sokan még mindig elutasítanak.

🏳️‍🌈 Itt vagyunk, mert érvényesíteni akarjuk a romániai, az erdélyi LMBTQ-közösség jogait. Azok, akik nem ismernek bennünket, kérdezhetik, miért vonulunk ki Kolozsvár utcáira. Mint bárki másnak a kincses városban, nekünk is jogunk van a nyilvános gyülekezéshez. Mi viszont, más kolozsváriaktól eltérően, sajnos nem érezhetjük magunkat biztonságban a köztereken. Azért vagyunk itt, mert meg kell állítani a meleg emberek zaklatását az utcákon.

🏳️‍🌈 Itt vagyunk, hogy elmondhassuk, Románia az a hely, ahol családjaink és barátaink élnek. Amikor a fejünkhöz vágják, hogy hagyjuk el az országot, mi megkérdezzük: Ön szeretné elhagyni szeretteit? Mi itt szeretnénk maradni azok körében, akikhez tartozunk!

🏳️‍🌈 Itt vagyunk orvosok, tanárok, ügyvédek, pénztárosok, önkéntesek, villanyszerelők, sportolók, színészek, mérnökök, tanulók, egyetemisták. Létezünk, itt vagyunk.

🏳️‍🌈 Itt vagyunk azért is, mert azt szeretnénk, hogy úgy ismerjenek meg bennünket, amilyenek igazán vagyunk, nem olyannak, amilyennek mások leírnak. Nem számít, mennyi gyűlölettel, gyűlölködéssel árasztják el a romániai, erdélyi LMBTQ-közösséget, mert mi tudjuk, hogy a romániaiaknak elegük lesz a hazugságból, a többségitől eltérő személyek elleni felbújtatásból. Mindezt egy olyan vallás nevében teszik, amely valójában tiszteletre és elfogadásra tanít, nem pedig a kirekesztésre. Ha igazán szeretsz, képes vagy meglátni az igazt.

🏳️‍🌈 Itt vagyunk azért is, mert nem akarjuk, hogy mások döntsenek arról, hogy az LMBTQ-személyek hogyan éljék meg magánéletüket.

🏳️‍🌈 Itt vagyunk, hogy láthatóvá tegyük a romániai és erdélyi LMBTQ-közösséget – sztereotípiák és gyűlölet nélkül.

A KOLOZSVÁR PRIDE eseménysorozatot a kolozsvári PRIDE Románia Egyesület