Spune drept sau vor vorbi alții în locul nostru!

De prea multe ori fugim din calea dialogului sincer, fie din frica de a pierde iubirea și prețuirea celor dragi, fie din frica de a ne face curat în debaraua prejudecăților.

Fugim și unii și alții, desi știm că întrebările fără răspuns nu dispar, oricât le băgăm sub preș. În acest moment însă, în care suntem în pericol de a aluneca în capcana extremelor care doar se judecă, fără să-și vorbească, credem că e important să îmbrățișăm provocarea lansată de aceste întrebări.

Prin #spunedrept / #monddmegőszintén îndemnăm publicul să reflecteze asupra motivelor reale din spatele temerilor, ostilității sau reținerilor legate de comunitatea LGBT și nevoile lor.

Așa că vino la marșul Cluj Pride 2017 și #spunedrept

Unde, ce și cum?

Pe 1 iulie, ora 10.00 – Podul Garibaldi (Zona Sala Polivalentă)

Vom străbate în tăcere centrul orașului purtând mesajul marșului pe piept – #spunedrept – și pe pancartele în formă de “speech bubble”. Vom fi însoțiți de cetățeni ai urbei, cei care cred in #RESPECT pentru drepturi și libertăți, de organizațiile partenere, precum și de aliați.

Dacă sprijini respectul pentru libertate și demnitate umană și consideri că solidaritatea între toți cetățenii este o valoare fundamentală a societății noastre, te încurajăm să vii cu prietenii, colegii sau rudele tale alături de noi, indiferent de orientarea ta sexuală sau identitatea de gen.

Ia-ți așadar din dulap un tricou alb și hai cu el la atelierul de pregătire al marșului să îl inscripționăm impreună. Nu poți ajunge? Poți descărca șablonul de aici și îți poți singur desena tricoul acasă.

Pagina noastră de facebook:facebook.com/spunedrept